Duyuru : Gönül Coğrafyasının Ezgileri Bayburt’ta Yükseldi
06/ربيع الأول/1439

Atalarımızın ayak bastığı ve kültür yarattığı coğrafyalara ait Türk Halk Müziği eserleri, Bayburt Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamızdan Türküler’ isimli konser etkinliğinde sahnelendi.

Bayburt Üniversitesi, küreselleşmenin aşındırdığı ve unutulmaya yüz tutan kültürel değerlerin korunması adına, düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Mehmet Çalmaşur şefliğinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından sunulan eserlere, Şair Zihni Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Musul, Rumeli, Azerbaycan, Selanik, Kerkük, Tebriz, Halep ve Kırım bölgelerinden halk türkülerinin yer verildiği konserde, bir zamanlar dillerde pelesenk olan ancak şimdilerde popüler müzik kültürüne yenik düşen eserler, dinleyenleri geçmişin büyülü yolculuğuna çıkardı. Duygu yüklü eserlerden, oyun havalarına kadar çok sayıda nadide parçaların yankılandığı konser salonunda, 'Şen ol Bayburt' ezgilerine tüm izleyenlerin katıldığı görüldü.

Konserde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Millet olarak tarihte ve mevcut zamanda, bulunduğumuz her coğrafyayı etkilediğimizi belirterek, yaşantımızı, hayallerimizi ve hayatla kurduğumuz bağları halk ezgilerine dönüştürecek kadar kabiliyetli bir toplum olduğumuzu söyledi. Konserdeki zengin eserlerin bu durumu bir kez daha gösterdiğinin altını çizen Çiğdem, Türk Halk Müziği korosu ve izleyenlere teşekkür etti.