Duyuru : ‘2023 Hedeflerinde Türkiye Vizyonu’ Konferansı
12 Nisan 2017 Çarşamba

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından 12 Nisan 2017’de “2023 Hedeflerinde Türkiye Vizyonu” isimli bir konferans düzenlendi. Konferansta Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç bir sunum gerçekleştirdi.

Bayburt Üniversitesi Konukevi Konferans Salonundaki konferansa Bayburt Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Sayın Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kurum amirleri, kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Malkoç konuşmasına gençlere nasihatle başladı. Bayburt’ta üniversite okuyan gençleri şanslı olarak nitelendiren Malkoç, Türkiye’nin her şehrinde üniversite açılmasına rağmen üniversite okuyan gençlerin sayısının yeterli olmadığını söyledi. Gençlerin, üniversite kazanmanın yanı sıra kendini iyi geliştirmesi gerektiğini, bunun ülkemizin ve İslam’ın geleceği için önemli olduğunu belirtti.

Konuşmasına Batı medeniyetinin durumunu anlatarak devam eden Malkoç, Avrupa’nın nasıl bir çöküşte olduğundan bahsetti. Türkiye’nin önünde parlak bir gelecek olduğunu söyleyen Malkoç, buna 15 Temmuz’u örnek gösterdi. Kendi öğrenciliği zamanında sağ sol çatışmalarında 5000 öğrencinin vurulduğunu, 28 Şubatta kıyafetinden dolayı kimi öğrencilerin okuyamadığını söyledi.

Türklerin Avrupa’dan ve Afrika’dan çekilmesiyle oradaki dindaşlarımızın yaşadıklarına değinen Malkoç, 2023 vizyonu doğrultusunda özellikle Yunus Emre Enstitüsünün yaptığı çalışmalarla oradaki Müslümanlara nasıl yardım ettiğini anlattı.

2023 vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin enerji ve ulaşım alanında yaptığı yatırımlara değinen Malkoç, Türkiye’nin ilerleyen yıllarda önemli bir enerji koridoru olacağından, bu yüzden ulaşıma yatırım yapıldığından bahsederek son dönemdeki büyük yatırımlardan örnekler verdi.

Son olarak Türkiye’deki üniversitelerin dünyadaki yerine değinen Malkoç, ilk 100 üniversite arasında Türkiye’den üniversite bulunmadığını, ilk 500’de ise 3 Türk üniversitesinin olduğunu söyledi. Ülkenin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için dünyadaki ilk 100 üniversite arasında en az 5 Türk üniversitesinin olmasının şart olduğunu belirtti.

Malkoç konuşmasına konuklardan gelen sorulara cevap vererek devam etti. Konuşmasının sonunda bu konferansın düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Program Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun çeşitli dallarda düzenlediği şampiyonalarda dereceye giren Bayburt Üniversitesi öğrencisi sporculara hediye takdim edilmesiyle sona erdi.