Duyuru : Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun Kanal A’da Üniversitemizi Tanıttı
21 Ağustos 2017 Pazartesi

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Kanal a televizyonunda 20 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan A plus Ekonomi adlı programa konuk oldu.
Programda Bayburt Üniversitesinin tanıtımına yer verilen görüntülerin ardından Rektör Coşkun Bayburt Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Yaptığı açıklamada 2013 yılından itibaren rektör olarak görev yaptığını belirten Coşkun, Bayburt Üniversitesinin 7 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokula sahip olduğunu en kısa zamanda bu yüksekokulları fakülteye çevireceklerini belirtti. Göreve geldikten sonra Aydıntepe ve Demirözü ilçelerine de meslek yüksekokulu açtıklarını ifade etti.
Üniversitenin, biri şehir merkezinde diğeri Erzincan yolu üzerinde olmak üzere iki kampüse sahip olduğunu belirterek kısa vadede üniversitemizin öğrenci sayısını 15 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Üniversitemizde doktora ve yüksek lisans programları açtıklarını ve Üniversitemize kayıtlı öğrencilerin barınma sorunlarının olmadığını, KYK yurtlarının yanı sıra özel pansiyon ve apart seçeneklerinin bulunduğunu belirtti. ‘Kız öğrencilerimizin %40’ı, erkek öğrencilerin de  %25 ile 30’u KYK yurtlarında kalabilir, Bayburt’ta öğrencilerin barınma sorunu bulunmamaktadır.’ dedi.
Üniversitemizde Akademik ve idari kadronun 600’ün üzerinde olduğunu, öğrenci sayısının bu sene 11 binin üzerinde olacağını söyledi.
Rektör Selçuk Coşkun ‘Bayburt Üniversitesi olarak biz kendi yönümüzü çizdik; organik ürünler ve sosyal bilimler alanında sesimizi duyurmak isteyen bir üniversiteyiz.  Amacımız, Bayburt’un deforme edilmemiş bu arazisinde organik ürünler yetiştirerek Bayburt piyasasına sunmak ve şehrimize, ön ayak olmak suretiyle ekonomik ve bilimsel alanda katkıda bulunmaktır.’ dedi.
Bayburt’un huzurlu bir şehir olduğu günümüze değin olumsuz bir haber yapılmadığını, Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan ilimizi kazanan çocuklarımızın ailelerinin gönüllerinin rahat olmasını, huzurlu ve güvenli bir şehirde eğitim gören çocukları için endişelenmemeleri gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

İzlemek İçin Tıklayınız.